lördag 30 oktober 2010

temavecka klänning

igår också klänning, svart skjortklänning i siden från wera. även då en grå tröja över. så. en arbetsvecka med klänning (nästan varje dag avklarad). jag hoppar över nästa temavecka, är man på semester och dessutom fyller år kan man inte ha köpstopp och bara använda det man redan har. det vore inhumant.
nu ska vi bara samla ihop oss, sedan bär det av.
- ta da for now, som en känd bloggerska brukar säga.

torsdag 28 oktober 2010

visst var det rutigt

jag blir faktiskt lite åksjuk av den här bilden

visst var det en rutig temavecka för ett tag sedan ? jag jobbar in den veckan idag med tre olika sorters rutigt, varav en klänning. så. kappa burberry, halsduk zara (ett under att den inte växt fast på mig) kofta busnel och skjortklänning sessün.

konsumtionsestet


bilder respektfullt lånade från marrakeshmariares.se

jag gillar ju shopping. och fina saker. och kläder. jag tänker att man kan kalla mig konsumtionsestet. och jag är heeeelt säker på att i marrakesh kommer jag att ägna mig åt en hel del estetisk konsumtion.

onsdag 27 oktober 2010

bildbevis

ok då. jag hade en grå tröja över klänningen. but it was still klänning. från bruuns. tröja american vintage. kofta odd molly.

fraidi

jag har också klänning.
måndagens klänning är från lexington och den får jag länka till då jag glömde ta kort. till det beige volangkofta från odd molly och amsterdam shabbies från shabbies.
tisdag glömde jag klänningstemat och hade jeans och en vit broderad tunika som iofs kunde funkat som klänning om jag varit typ 16.
bildbevis på dagens klänning kommer inom kort.

tisdag 26 oktober 2010

seger

och flickorna grät floder över den söta lilla husmusen. lilla e tröstade storasyster med att säga :
- det kan komma en till söt liten husmus, gör det det så gör det det. gör det inte det så gör det inte det.
helt sant och mycket filosofiskt av en på inte ens tre år.

uppdatering: och det kom en till söt liten husmus minsann. också den är pangad nu. i morgon blir det gift, i tell you.

måndag 25 oktober 2010

bild från claesohlsson.se
med den här mackapären tänker jag vinna kampen mot den, egentligen väldigt söta lilla husmusen. den förra fällan åt den upp (mer eller mindre). men denna här, den är ju som sprungen ur en medeltida splatterfilm. fast i plastic. jag har laddat den med chokladtårta. i dare you husmusen. bring it on.

söndag 24 oktober 2010

rond 1

husmusen - tingelings 1-0.

fredag 22 oktober 2010

saker jag undrar över:
- vart går gränsen mellan vintage och last season?
- hur uttalar man diptyque ?
- vart i lärdomsstaden kan man köpa american vintage ?
oktober ja. jag har utbildning under två veckor. visserligen bara tisdag till torsdag men det betyder att alla möten/besök som jag normalt skulle haft kläms ihop på måndag och fredag under båda veckor. och med tanke på att jag i snitt har 3 besök/möten om dan så blir måndag och fredag ganska fulla dar. så semester i två veckor vilket betyder att jag bokar besök till andra halvan av november och en bit in i december. känns inte bra. så. nog om det. helgen är ytterst välkommen. och extra bra blir det när man får marockopepp från söta fru a. tack jag måste se den !!

tisdag 19 oktober 2010

min coola

min (eller herr t´s om man ska vara korrekt) coola kusin bloggar här. nya livet på acne i london. go sofie. du rockar.

måndag 18 oktober 2010

det är mycket som händer i oktober. vi tar ett djupt andetag inför den sista hälften av månaden och hoppas vi kommer helskinnade ut i mitten av november.

söndag 17 oktober 2010

hon fattas oss. bakgrundsljudet saknar en komponent. tunga tassar, suckar och snarkningar, dörrar som puttas upp med en smäll. vi har haft henne i nio år. världens lataste hund.
hela sommaren låg hon ute i på verandan och njöt av sin egen trädgård. hon var säkert redan då mycket sjuk. men glad. och lat, som hon alltid varit. nu är det tyst här hemma, trots två barn. tyst på ett sätt som är nytt för oss och vi är en lätt dysfunktionell familj de här dagarna för hon fattas oss.

fredag 15 oktober 2010

r.i.p puppydog. tack och sov så gott.

fredag 8 oktober 2010

arbetsveckans sista accessoar. tokigt armband som egentligen är ett halsband. i helgen ska jag på 90års kalas och det är minsann inte illa.

torsdag 7 oktober 2010

liten bild på dagens många armband. även dessa örhängen var på men de glömde jag att fota.

pysselflicka

stora bordet är så gott som alltid fullt av pyssel i olika stadier.

onsdag 6 oktober 2010

här är dagens accessoarer. armband med tingeltangel och mera tennarmband. i övrigt jeansklänning och den rutiga sjalen som jag har nästan jämt.
dagens mest oväntade ögonblick var när jag körde in i ett av hollywood avspärrat område i centrala lärdomsstaden med bilen full av nyslaktade lamm. nu är jag hemma på landet igen med mitt eget lamm. slaktat och styckat. gott skall det bli.

tisdag 5 oktober 2010

dag med dingel

i öronen. i bakgrunden den tjusigare delen av mitt kontor. accessoarveckan dag 2 avklarad.

måndag 4 oktober 2010

ovan mitt bidrag till accessoarveckan. läder och silver och tenn. i övrigt inget revolutionerande.
idag är det kanelbullens dag. det har jag firat med att äta fyra kanelbullar till lunch. sen åkte jag hiss hela dagen. för att spara på kalorierna.