torsdag 27 augusti 2009

igår på pancakemania fick jag med mig ett extra litet barn hem från barnehagen. bara så där. och vips så var det fem barn istället för fyra och det gick hur fint som helst. hon var så modig lilla j som följde med sin storasyster hem till oss (och ja mamman var informerad om det plötsliga arrangemanget). hon (barnet, inte mamman) höll min hand i fast grepp med sin lilla tvåårs-hand när hon blev inlyft i bilen, upplyft för trappen och omkullputtad av hunden utan att bli ledsen en enda gång. 

tisdag 25 augusti 2009

och nya bilen by the way. åhhhh...
pancakemania i morgon. vi har en massa sylt, grädde och glass. det blir fyra barn också jag och herr t. och hunden såklart. så vad tror ni,  tre omgångar smet eller fyra ?

söndag 23 augusti 2009

äntligen

nya bilen kommer i morgon. men inte förrän på eftermiddagen vilket innebär att jag måste sköta dagislämningen, eller l e v e r i n g e n som det heter i norge, själv medels cykel. och rasta hunden innan. och fixa matpakker. i värsta fall får jag hämta också. med cykel. inte direkt det jag drömmer om efter en ensamhelg med barnen. det är nog på sin plats att jag belönar mig själv lite, kanske redan i morgonkväll. med något materiellt. 

lördag 22 augusti 2009

fredag 21 augusti 2009

s har komponerat en sång idag, texten går som följer:... lalalalalaa och men ska inte peta sig i örat och inte kleta snor på mor .... och faaaar.... lalalalaaa

torsdag 20 augusti 2009

den här veckan

tredje dagen utan bil och jag känner mig fortfarande helt naken.

tisdag 18 augusti 2009

tryck på länken nedan och betänk kartan som kommer upp. den är gjord av norrmän och skall spegla norrmännens syn på europa. för en som då inte är norrman blir det ju väldigt tydligt att länder runt om i europa har mycket att erbjuda. utom ett. och i det landet verkar det inte finnas någonting alls.
länk till karta.
kartan är ursprunglien publicerad i dagens naeringsliv i norge.

måndag 17 augusti 2009

be gone norskbilen

nu har vi sålt norskbilen. och det är ju iofs bra. men. vi lär inte ha en ny bil förrän tidigast måndag. ju. vilket bjuder på en del logistika utmaningar under veckan. 2 barn . olika dagis. i olika riktning från vårt hus. herr t tyckte att det skulle gå hur bra som helst bara vi skaffade en cykel till. och det var såklart helt ok för mig. två cyklar är bättre än en. alla gånger. men. en bil är bättre en två cyklar. det är i alla fall min logistik  logik. som tur är skall det bara regna på torsdag och fredag. 

lördag 15 augusti 2009

lördagens höjdpunkt

vi har hyrt en matt-tvättar-apparat. oj oj oj. jag har gått helt bananas. alla som vill ha tvättade mattor kan faxa över dem nu.

torsdag 13 augusti 2009

ok det är mycket nu..

helgen spenderades i helsingborg i gott sällskap och sedan dess har jag bara jobbat och nattat barn tror jag. kanske har jag sovit lite emellanåt och jag minns tydligt att jag åt säkert sju pannkakor en kväll för inte alltför länge sedan. 

onsdag 5 augusti 2009

fotekipering

eftersom jag är alltför kort för pistoler och gevär så tänker jag mig ett par shabbies i höst. men i svart eller brunt ?  höga eller låga ?? och är det helt sant att acne och scorett skall göra pistolstövletter ? då måste man ju ha sådana också. 

min nya frisyr

som börjar bli ett par veckor gammal. har fortfarande inte riktigt vant mig vid att det är så kort. men mycket praktiskt. i bakgrunden sovhörna och mina hat-tallar utanför fönstret.