söndag 31 augusti 2008

snart är det dax...

jag har provcyklat. det börjar nerför. sen är det ganska platt en stund. sen är det uppför. länge länge länge länge. en norsk familj cyklade förbi mig halvvägs uppför backen, två små barn, en mamma och en pappa med cykelkärra.
de pratade med varandra medan de cyklade. herregud. det är ju farligt ju.
men det ska nog gå det där. jag känner Tillförsikt. min gamla jeansstorlek hägrar vid horisonten. och faktum är att det kommer att gå ruskigt fort att cykla hem. men idag har jag träningsvärk, märkligt nog i höger triceps.

lördag 30 augusti 2008

fredag 29 augusti 2008

obs

bebisen är arrangerad

den sista hemmadagen...

...blir en vanlig dag. jag har bestämt mig för att se det här med att börja jobba igen som en del av en process, det är Något Som För Tiden Framåt, snarare än slutet på världshistorien. framåt mot en tid då vi är lite mer fast rotade, exempelvis i ett eget hus någonstans, helst med trädgård. en tid då vi kan planera lite längre fram i tiden än i bästa fall ett år. och en tid då vi inte bara väntar på Svar.
denna vanliga dag har jag hittills lämnat s på barnehagen, storhandlat, tvättat och röjt leksaker. återstår att ge lilla e lunch, fara till cc och handla lite vin samt kika en sista gång på en potentiell börja-jobba-present härifrån, andra alternativ finns här och här.

torsdag 28 augusti 2008

the truth about t...

en kanske mer intressant än smickrande sanning om mig själv är att hur sur jag än är så blir det alltid lite bättre om jag får dammsuga...

surisar

så här på den sista mammalediga veckans näst sista dag har jag välsignats med galopperande huvudvärk, lilla e har feber. hennes 4:e tand är inne på sitt 3:e dygn utan att den har spruckit ut helt. hon är sur, jag är sur och solen skiner. jag tänker inte gå ut.

de två...


...i familjen med (än så länge) minst hjärna

onsdag 27 augusti 2008

kombo

apropå ingenting...mangochutney på leverpastejmacka, very najs

utan storebarn

idag följde s med en kompis hem efter barnehagen. det var första gången. herr t och jag hade planerat att fika ute, men i slutändan bara vankade vi runt här hemma och kommenterade hur tomt och tyst det var med bara ett barn som levde rövare.

tisdag 26 augusti 2008

?

s ,eller pippi som hon bör kallas nu för tiden, hade uppträdande och sjöng för resten av familjen idag. för full hals:
... sjörövarfabbe farfarsfaaaar (mummel-mummel) säääljer röka... (mummel-mummel-och-visk) far och faaar...littan leeeejjj....
jodå. hon fyller snart tre år.

idag dagens

dagens onda: den 4:e tanden, än så länge mest ont på lilla e
dagens märkliga: jag hade en hård liten knöl i fickan, det visade sig vara en bit förtorkad gröt
dagens dumma: sjalen kostar tydligen ca 3000 spänn. mmm... saftigt
dagens shopping: likadana tunikor å strömpeböxer till barna (nehe tunikorna fanns inte på nätet, men de var i vartfall lila och randiga längst upp)

snart är det över...

på sista mammalediga veckans andra dag öser regnet ner. jag har fortfarande inte gått ner mina kilo, stannade på +3 för många och jag straffar mig själv kontinuerligt med att inte köpa nya jeans. dessutom är det för blött för att motionera, och hey jag ska ju ändå snart motionera varje dag så varför förstöra den lediga tid som är kvar egentligen...
sen har vi den prekära problemet med min börja-jobba-present som jag ska få av min mycket förstående oäkta hälft. sjalen jag önskade mig verkar inte finnas i någon butik ännu. det är illa, mycket illa. och jag vägrar önska mig regnställ...eller nåtannat praktiskt

måndag 25 augusti 2008

dagens norskord

lurepupp, att ge en lurepupp dvs. att amma sitt barn en liten skvätt, så att det lugnar ner sig eller som i det aktuella exemplet, sover sig igenom sitt eget dop. lurepupp, ja jäklar...
(tack k för tipset)

söndag 24 augusti 2008

otippat


en mycket kortväxt medlem av familjen var förvånansvärt flink att plocka äpplen

lördag 23 augusti 2008

under

det visar sig att grannarna har partaj ikväll. jag går över en sväng medan herr t är hemma med sovande barn och lagar äppelmos för fulla muggar. najs arbetsfördelning, nu åker partyhatten på (lite)

personskador

idag var vi i frognerborgen och lekte, s fick en sjuåring i huvudet från ganska hög höjd. det hopar upp sig med personskador alltså. men vi tacklar det bra, the tingelings are made out of steel skulle man kunna säga.

fredag 22 augusti 2008

fredag...

bild från pannkakor.nu
idag har vi hemmafru(ochbarn)dag, lilla e och jag. jag har dammsugit allt utom hunden, fast det skulle behövas, putsat alla fönster(nästan)igen. tvättat 2 maskiner. inte ammat två gånger, vilket ju är bra med tanke på att det snart är 1:a september. ikväll blir det pancakemania, en festival i vitt mjöl och socker. jag ska ju ändå snart börja cykla...

godmorgon

i morse trillade s ner från sin säng rätt på lilla e. skrik och panik liksom. också klämdes det ut en massa snor ur lilla e, så det var kanske bra trots allt då.

torsdag 21 augusti 2008

förresten..

det skrämmer mig lite det här med cyklingen. inte för att det är så värst långt eller så, men jag har inte cyklat sedan 2006. i norge cyklar dessutom alla grymt fort och gärna i åtsittande kulörta kläder. nedanför oss mot fjordkanten (kusten?) tillexempel, där körs tour de finans, morgon och eftermiddag, och det är h e l t livsfarligt att vistas där vid de tiderna. tour de finans, har jag fått förklarat för mig, är där de konkurranskraftiga finansmänniskorna jämför sitt dödsförakt och sina benmuskler på väg till och från jobbet. vanliga pendelcyklare jämnas med marken.
jag planerar att ha cykelkorg och en fluffig sadelmuff. fråga är om jag ens kommer att kvalificera mig i kategorin vanlig pendelcyklare... vi får se, tills vidare söker jag efter lämplig sadelmuff, den får gärna vara kulört.

finlunchat

idag har lilla e och jag varit på fin-lunch hos koola h och lilla s. med vin och allt, inte illa alltså. i mitten av oktober drar h till japan i 10 dagar. utan barn. det är tufft tycker jag. hemma lämnar hon då lilla s, på snart 4 månader, l på snart tre år och en tillika tuff pappa j. jag är avis, jag vill följa med, men jag får nöja mig med att cykla till majorstua varje dag.

onsdag 20 augusti 2008

----

mitt huvud är helt tomt, det bara susar lite i hörnen... jag måste lugna ner mig lite innan jag kan skriva något vettigt. men allt är lugnt, helt säkert.

tisdag 19 augusti 2008

mmmm

min date börjar kl 21...

måndag 18 augusti 2008

10.06

kl är 10.06 . lilla e somnade 10.05. om 20 minuter måste vi gå hemifrån för att hinna till doktorn som ska titta på hennes utslag. hon har bara tisha och blöja på sig (lilla e alltså, inte doktorn vad jag vet). varför blir det alltid så här??

söndag 17 augusti 2008

idag


kos med lilla s (bild lånad från oslokinos hemsida)

fredag 15 augusti 2008

sura fredag del 2...

...det var hanterbart...ända tills s föll nerför trappen och slog i nesen. (det gick bra, farmor, det är lugnt nu!!) men det var lite kaotiskt när det hände, vi var på ett secret mission lilla e, s och jag; vi skulle hämta småkakor i frysen en trappa ner. s iförd lång prinsessklänning och glitterskor. det gick ju sådär kan man säga. jag lyckades peta in min fot under hennes huvud innan det slog i golvet, jag hade ju lilla e i famnen och allt. vi fick ringa hem herr t från jobbet, sen åt vi upp kakorna och lite glass. då blev det bättre.

sura fredag

dagen tillbringas hemma med ett halvsjukt barn och en sur bebis, det är inte på topp. det var det däremot igår kväll när schyssta k bjöd mammagruppen på vinkväll på terassen. det blev sent, lite vingligt, ganska högljutt och mycket trevligt.
ikväll skall jag åka och storhandla själv, det ska bli underbart. kanske unnar jag mig en kaffe i automaten på ica maxi. det är freedom det.

torsdag 14 augusti 2008

nooooooooooooo.................




slut på lugn och ro

jag brukar inte...

kommentera samtiden, för det är för mycket och för svårt. men ibland bara måste jag pysa lite !!! vad i h****** håller de på med!?!! hur hur hur varför varför varför!?!?! jag tappar tron på mänskligheten (igen). jag vet inte vart jag ska titta eller vem jag ska lyssna på och i slutändan blir det inget av det. men jag får inte in det i mitt huvud, att det faktiskt är så här det går till. på riktigt, att det här är vardagen för många många, medan jag är hemma med mina två barn. och gnäller över bagateller och för lite flärd i vardagen.
nä, over and out....

torsdag

hemma med två barn idag. den ena får tänder och är sur, den andra är lagom sjuk för att inte gå till barnehagen men tillräckligt frisk för att hålla ett jäkla tempo. dessutom är fabio försvunnen. vi har letat överallt. sista budet är att han kanske gått till barnehagen, och kanske har han det...

onsdag 13 augusti 2008

the sound of impending horror

jag hörde ett mycket märkligt litet ljud i morse. ett tyst skrapande liksom. vi var i badrummet lilla e och jag. först tänkte jag typ: oh nej möss !! och lyfte raskt opp lilla e från golvet. gick runt och tittade lite i badrummet och kikade tillochmed ut i hallen en sväng men såg vare sig hål i väggen eller möss (tackochpris).
hur som helst så tycktes ljudet följa efter oss, och det lät liksom bara mer och mer, och högre.
så plötsligt fattade jag:
-men jäklar ! det är ju lilla e som låter!! herregud hon har ju nåt i munnen!!
snabbt som ögat kände jag efter, men där var ingenting utöver det vanliga. märkligt...så det där ljudet igen.... jag kände ju faktiskt igen det, jag hade hört det förr... och så slog det mig.
det var det omisskännliga ljudet av splitternya små tänder som gnids mot varandra.
- jaha ja, tänkte jag och andades ut, men då är ju allt som det ska...det är ju bara.... vänta nu!!! gnids mot varandra!! men-det-betyder-ju-tänder-i-överkäken-också!!!
jag kände efter igen och mycket riktigt, mycket riktigt, en sylvass kant i överkäken. the horror!!vi snackar alltså bitsk bebis med två tänder helt framme i underkäken sedan 6 veckor med bett och blodvite som följd. ofta!! jag har ändå fortsatt amma, man lär sig hur man ska undvika de värsta betten (jag ammar med mitt lillfinger i hennes mungipa så att jag kan bända upp käkarna snabbt). men nu ni... nu när lilla e bokstavligt talat är beväpnad till tänderna, nu blir det allt ridå ner för amning! i will not be nippleless i tell you!!! inte med nytt jobb och allt.

tisdag 12 augusti 2008

som den stora så ock den lilla


då var det bekräftat. även det lilla barnet är en hellokittyflickmarodör.

hjelp

s har en ny bästa vän säger hon... han heter tydligen fabio...

uppdatering: stackars fabio har (visar det sig) varit med om en mycket ovanlig, men ack så allvarlig olycka år 1999. följ länken ovan..

måndag 11 augusti 2008

ett par dagens idag...

dagens lunch: kalvcarpaccio med tonfisk och kapris, liten chablis,chili/chokladbakelse, capuccino
dagens sällskap: mammagruppen
dagens dumma: tappade lilla es favoritfilt
rev sönder den handgjorda spetsen på fina underklänningen
blötte ner min nya ålskinnsportemonnä*

*ålskinn alltså; man kan ju tycka att den borde tåla vatten, men nej... stora fläckar minsann. så nu har jag badat(eller snarare baddat) hela.

söndag 10 augusti 2008

välmatchad


lilla e ligger gärna och vräker sig i föräldrarnas säng på kvällen. ibland festar hon till det med en flaska, men bara om hon matchar omgivningen...

äntligen

den ultimata sjalen! som jag har letat! jag föreställer mig då att den är tunn i vävd ylle....mmm...
s, pixi och herr t har farit till blåbärsskogen.
tidigare på morgonen frågade jag s vad hon ville göra idag.
- plocka blååååbääär!!
-jamen så bra, sa jag, för det är ju precis vad du ska göra idag...vi ska plocka fram gummistövlarna och en hink måste du ha.
s tittar förvånat på mig:
-näää, jeg trenger ingen hink!
- nähä vad ska du bära dina blåbär i då?
s viskar, förtroligt:
- jeg bärer dem i magen jeg. och nickar belåtet.
bra det!

lördag 9 augusti 2008


jag har kollat in vägen till mitt nya jobb idag... bitvis känns det ganska ok... och det är närmare än jag trodde.

fredag 8 augusti 2008

det blev ingen sasha...

förnuftiga (?) mig köpte ny mobil istället.

psst


de har halva-priset-rea på såna här väldigt nära där jag bor....ehumm...(bild från botkier.com)

torsdag 7 augusti 2008

en ***** morgon...

en sån morgon har vi haft. min börja-jobba-ångest utlöste nog en del frustration hos både barn och andra. klart barnen märker att jag är ledsen hur jag än smusslar med tårarna. herr t tröstar med löfte om börja-jobba-present," ... ifall det skulle hjälpa... "och allt jag kan få ur mig är:
- nej-det-hjälper-inte(snyftochhulk)men-det-skulle-inte-skada-heller...
tillråga på allt slår lilla e i huvudet igen!! herregud! den här gången låg hon redan på golvet och slog i huvudet när hon rullade runt. inte så värst alltså, men nog för att skrika i högan sky och få alla fördämningar hos mor att brista. idag måste vi ut ut ut och dricka finkaffe, helst med tillbehör...

onsdag 6 augusti 2008

Ineed ?


eftersom vi då tydligen är macpeople i vår familj, och min mobil ändå har tappat närminnet så kanske det enda raka är att skaffa en Iphone, å ena sidan...
å andra sidan... om en ack så liten titt på informationstexten under bilden av den (föralldel) mycket snygga phonen ger mig huvudvärk så kanske jag inte behöver LCD whatever och megapixels bortom förstånd. vi har ju en del otalt tekniken och jag. vi gillar inte varandra. det är endast ett ömsesidigt accepterande.
och helst vill jag ju ha en ärtig telefon, med inte för många knappar.

tisdag 5 augusti 2008

macpeople

herr t hävdar att vi nog faktiskt och helt bestämt är macpeople. märkligt tycker jag eftersom vi bara har och alltid bara har haft pc, men nu ska det tydligen bli andra burkar. jag tycker då att vi (eller åtminstone jag) helt utan tvivel är fancy handbag people men på den fronten ser det allt bra dystert ut.

dagen var alltså rosa;

ända tills lilla e voltade ner ur sängen och låg helt tyst på golvet med uppspärrade ögon. då blev det svart och bråttom. en snäll akutläkare konstaterade att allt var som det skulle och att det hade gått bra, men att vi var ganska uppskakade både jag och bebis. i natt ska vi då väcka henne två gånger och se till att hon vaknar ordentligt, känns lite bakvänt måste jag säga.

dagens rosa:

nr 1



och nr 2 (damned you tygskorna)

show


s showade hela morgonen på sin scen, för lilla e som bara låg stum av för-(och be-)undran

måndag 4 augusti 2008

slutammat??

jaha ja då går man runt med hellokitty plåster på sin nipple och försöker bevara någonslags värdighet.

saker man inte räknar med

när man skruvar upp EN hylla med TVÅ skruvar på EN och samma vägg: är att borra i FYRA olika material. jag ger er gips, plywood, betong och en nedrans stålbitbalk. gaaaah.....

lördag 2 augusti 2008

upgrade

hon har uppgraderat

r-e-s-p-e-c-t

jag bara säger det igen... storebror satte sig alltså gladeligen i bilen och körde 50 mil, fullastad med lådvin, cheddar, kaffe och andra livsnödvändigheter. och han gjorde det för att hjälpa oss att bära möbler, skruva hyllor och fixa det trådlösa nätverket som har varit helt paj i månader.... och för att leka med barnen såklart. tack storebror

rokad

fönster i föräldrarnas rum

fönster i barnens rum

vi har bytt rum... herr t och jag och barnen, båda barnen huserar numer i det sal-liknande sovrummet och herr t och jag bor för oss själva i det lilla sovrummet. det är lite som att bo i en husvagn med väldigt mycket fönster, fast ganska mysigt ändå.
barnens rum blev bra, det är stort med burspråk och högt i tak. och ny röd soffa och mycket färg... och mycket grejjer. tusen tack till storebror som kom farande i sin nya bil för att hjälpa till och bära.